بیانیه‌ی تروریستی بودن سپاه پاسداران اسلامی

برای داشتن جهانی امن‌تر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود. بیایید با حضورمان در راهپیمایی ۲۶ دی در استراسبورگ فرانسه حمایت خود را از تروریستی شناخته شدن بازوی اعمال سرکوب رژیم (IRGC) نشان داده و صدای کسانی باشیم که جان خود را برای برقراری صلح در ایران و جهان به مخاطره انداخته‌اند.

بعد از حمله‌ی تروریستی در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۸۰ به برج‌های دوقلو در نیویورک، اتحادیه‌ی اروپا قانون مبارزه با تروریسم 2001/931/CFSP را تصویب کرد و بر پایه‌ی همین قانون برخی افراد، گروه‌ها و نهادها را در فهرست تحریم‌های مبارزه با تروریسم قرار داد. با این حال، سپاه علیرغم اقدامات مستمر شرورانه و مشارکت آشکار در برهم زدن آرامش و امنیت منطقه خاورمیانه، هنوز به عنوان یک سازمان تروریستی در این فهرست قرار داده نشده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از اوایل سال ۱۳۵۸ سازمان‌های تروریستی مانند حماس، حشد شعبی و حزب‌الله را با تجهیزات و آموزش‌های خود حمایت کرده است. دیده‌بان حقوق بشر تاکنون موارد زیادی از اعمال تروریستی و جنایت علیه بشریت سپاه، از جمله ۶۸۴ مورد نقض حقوق بشر توسط ۳۷۰ عضو سپاه، را ثبت کرده است. همانطور که فراموش نمی‌کنیم، سپاه، هواپیمایی اوکراین را با ۱۷۷ مسافر در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۸ سرنگون کرد. دولت‌های کانادا، اوکراین، انگلستان و سوئد در بیانه‌ای سپاه را محکوم کردند‌ و در طی یک یادداشت رسمی دیپلماتیک به مقامات جمهوری اسلامی خواستار اجرای عدالت برای عوامل این اقدام تروریستی شدند.

در جریان انقلاب «زن، زندگی، آزادی»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا)، تاکنون ۱۳۳۴۲ مورد از نقض حقوق بشر توسط سپاه را ثبت کرده است. علاوه بر این بیش از۲۳۰۰۰ نفر به دلیل شرکت در فعالیت‌های سیاسی یا مرتبط به شرکت در فعالیت‌های مدنی بازداشت شده‌اند. بر اساس گزارش‌ها، ۵۲۲ فرد بی‌گناه، از جمله زنان و کودکان، در جریان اعتراضات توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشته شده‌اند و پرونده‌های بسیاری نیز در دست بررسی است. عفو بین الملل، تاکنون ۲۶ معترض مدنی  محکوم به اعدام شناسایی کرده است، که در بسیاری از موارد این افراد از  حق داشتن وکیل تعیینی و محاکمه عادلانه محروم بوده‌اند. 

ما، «دانشگاهیان ایرانی برای آزادی»، معتقدیم که علی‌رغم اعمال برخی تحریم‌ها علیه افراد و بعضی نهاد‌های سپاه، تصمیم‌گیری در مورد قرار دادن سازمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی تحت قانون 2001/931/CFSP، امر بسیار مهمی بوده و برای مدت طولانی از سوی پارلمان اتحادیه‌ی اروپا نادیده گرفته شده است. تاکنون، جامعه‌ی جهانی و دولت‌های سراسر جهان با اعمال تحریم‌ها علیه سپاه قدس و تعدادی از رهبران سپاه حمایت خود را از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم نشان داده‌اند. با این حال، ما «دانشگاهیان ایرانی برای آزادی»، از پارلمان اتحادیه‌ی اروپا می‌خواهیم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی در لیست خود معرفی کند.

گروه دانشگاهیان ایرانی برای آزادی با تمامی قربانیان و همه کسانی که با این رژیم استبدادی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران می‌جنگند،‌ می‌ایستد و به ماموریت خود که همان رساندن صدای مردم دلیر ایران است ایمان دارد.

ژن ژیان ئازادی

زن زندگی آزادی